eklövet

EKLÖVET

Verksamheten på Eklövet med klass F-3 och fritidshem erbjuder en konkurrenskraftig utbildning, där b la elevernas sociala färdigheter utvecklas och där alla ska ha en god arbetsmiljö.

Skola och fritidshem har ett tätt samarbete där grunden ligger i elevernas välbefinnande, tvåspråkighet och traditioner. Vår unika verksamhet avspeglas i värdegrunden där samarbetet mellan hem och skola värderas högt. Eleverna får stöd i alla avseenden och känner sig hemmastadda - vi är som en stor familj. Vi strävar efter att varje elev ska veta sitt värde, finna sin väg för att lyckas i livet.

I pedagogiken kombinerar vi skolans långa erfarenhet och traditioner med nya idéer och metodik. För oss är det lika viktigt att bidra till att bevara både estniska och svenska traditioner och historia, som att utveckla moderna informationsteknologiska möjligheter och delta i olika innovativa utvecklingar.

1. Varför går du i Estniska Skolan?

2. Vad tror du är speciellt med just Estniska Skolan?

3. Hur skulle du beskriva Estniska Skolan med tre ord?

picJag går i Estniska Skolan för att jag kommer från Estland och då kunde jag inte svenska, det är därför jag går här för att lära mig svenska.

Att man pratar estniska i den här skolan vad man inte gör i andra skolor.

Kul, bra, trevlig.

Kristiina, klass 3

Jag går i denna skola för att min mamma, min mormor och många andra i min släkt har gått här.

Det som är speciellt med den här skolan är att man får lära sig estniska och att det är en stor skola, ända upp till 9-an.

Om jag ska beskriva den här skolan med tre ord så skulle det vara KUL, SUPER och STOR.

Theo, klass 3

STIFTELSEN ESTNISKA SKOLAN I STOCKHOLM
Hammarby Fabriksväg 61-65 120 30 Stockholm Tel: +46 8 412 60 20 Tel Eklövet: +46 722 18 75 69 E-mail: exp@estniskaskolan.se