ANMÄLAN

ATT BÖRJA PÅ ESTNISKA SKOLAN


För att anmäla ert barn till skolan, vänligen använd den elektroniska anmälningsblankett som finns här.


Om ert barn ska börja i förskoleklassen får ni under perioden december-februari ett antagningsbesked om ni fått plats i klassen. Ni kallas då på våren till möten med klasslärare och besök på skolan. I samband med detta kan ni ställa frågor och bekanta er med skolan och vårt fritidshem, Eklövet.

 

I mån av plats tar vi emot elever även till senare årskurser. Om ni är intresserade av en plats, ta då kontakt med skolan per mail eller telefon, så kan vi ordna ett möte.

Varför går du i Estniska Skolan?
För att mina föräldrar vill att jag ska gå här. Jag ville också gå i den här skolan

 

Vad är speciellt med Estniska Skolan?

Att man pratar estniska. Alla i min pappas släkt har gått här.

 

Hur skulle du beskriva Estniska Skolan med tre ord?

Rolig

Annorlunda

Lärorik



Emelie, klass 5

Varför går du i Estniska Skolan?

Jag går i Estniska Skolan på grund av att min mamma är estnisk och helt enkelt ville att jag också skulle lära mig hennes modersmål och förstå mig på ester och deras kultur. 

Dessutom så är Estniska Skolan rankad som en av de bästa skolorna i Sverige vilket är en fördel och självklarhet varför jag började här, eftersom jag vill ha en bra framtid. 

 

Vad är speciellt med Estniska Skolan?

Det speciella med Estniska Skolan är att det är en estnisk skola, vilket man hör på namnet. Det innebär att vi lär oss estniska och ta del av estnisk kultur, t.ex estnisk musik, klassresa till Estland osv. De flesta lärarna pratar också estniska vilket gör så att de kan undervisa elever som inte är bra på svenska på ett bra sätt trots omständigheterna. 

 

Hur skulle du beskriva Estniska Skolan med tre ord?

Om jag skulle beskriva Estniska skolan med tre ord vore det: disciplin, flerspråkig och lärorik. 



Johan, klass 7

Varför går du i Estniska Skolan?

Jag går på Estniska Skolan för att hela min släkt och familj kommer från Estland, vilket då innebär att mitt modersmål är estniska. Varför mina föräldrar valt just Estniska skolan istället för en vanlig svensk skola är just för att jag och mina syskon ska bevara språket och inte glömma bort vart vi kommer ifrån. 

 

Vad är speciellt med Estniska Skolan?

Det speciella med vår skola är att vi är en lite mindre skola jämfört med de flesta andra, så vi alla känner alla och kan skapa band med varandra som håller livet ut. Vi får på så sätt också en bättre relation med våra lärare och de lär känna oss.

 

Hur skulle du beskriva Estniska Skolan med tre ord?

Tre ord jag skulle beskriva Estniska skolan med är: gemenskap, utbildande och trevligt.


Anette, klass 9